lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de març, 2009

Oriol Junqueras creu que Catalunya necessita ser un estat per disposar de les eines per sortir de la crisi

Oriol Junqueras 170309 CATr

El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha assegurat que Catalunya necessita 'ser un estat per disposar de les eines necessàries per actuar davant la crisi' ja que no sent un estat no es tenen mecanismes per incidir en aspectes com la política fiscal. Junqueras ha afirmat que la campanya d'Esquerra serà en clau nacional perquè 'Catalunya és la cosa més important' sense oblidar que es tracta d'eleccions europees. Respecte al finançament, ha criticat que el pacte entre Mas i Zapatero va fer que només es pugui aspirar a una sisena part dels 18.000 milions d'euros de dèficit fiscal.

El candidat d'ERC a les eleccions europees ha volgut emfatitzar la importància de les polítiques europees i la seva incidència en la vida quotidiana dels catalans, recordant aspectes com l'informe sobre el multilingüisme, la regulació de les relacions laborals, el Pla de Bolonya o les regles per assolir l'autodeterminació. Junqueras ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa 'El Matí de Catalunya Ràdio'.

També ha assegurat que el català serà un dels cavalls de batalla en la seva campanya. 'És normal que allò que nosaltres parlem sigui prioritari en els nostres interessos', ha explicat i ha recordat la importància de que hi hagi eurodiputats amb aquestes sensibilitats per defensar la immersió lingüística a Europa i 'treballar perquè Catalunya tingui un estat'.

Junqueras ha tornat a advocar per un pacte entre els diferents partits del catalanisme polític i ha apuntat que Esquerra és 'l'únic partit que té frontera política i ideològica amb tot el catalanisme polític' i l'única formació que 'és capaç de sumar tots els partits' i de fer avançar el país amb passes decidides'.

eldebat.cat: Junqueras: 'el màxim a què podem arribar en finançament és molt poc'