lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de març, 2009

Puigcercós demana lleialtat als crítics d'ERC per no distorsionar el debat del finançament

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha exhortat avui els sectors crítics del seu partit a mantenir-se lleials amb la direcció en un moment clau com l’actual, en què es negocia el nou model de finançament. Esquerra Independentista, encapçalats pel diputat Uriel Bertran, recull firmes per a aconseguir que es convoqui un referèndum intern que decideixi la postura del partit sobre el model de finançament.

En clau interna, Puigcercós ha dit que tenia la sensació que al partit ‘no tothom pedaleja al mateix ritme ni en la mateixa direcció. Hi ha qui té d’altres prioritats i en lloc de donar suport i pedalejar en la mateixa direcció, utilitza aquests debats per erosionar l'actual direcció. Ho dic, em pesa i em cou’.

En clau externa, també ha instat els partits catalans a 'tancar files' quan es convoqui el Consell de Política, Fiscal i Financera (CPFF) si no hi ha un 'canvi radical' en el model de finançament. Considera que Catalunya 's'ha de plantar', entenent que hi ha el risc que es quedi fora de l'acord. És un risc que creu que s'ha d'assumir 'perquè la bilateralitat no te la donen, te la guanyes'. 'Hem de dir prou, no acceptarem ni un mil·límetre de rebaixa. Tenim pressa, però més pressa té Zapatero', ha dit.

Joan Puigcercós: "La debilitat de Zapatero pot ajudar Catalunya amb el finançament" (elPeriódico)