lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de març, 2009

Un centenar de periodistes protesten per l'actuació dels Mossos

Un centenar de periodistes s'han concentrat davant el Palau de la Generalitat per protestar contra les agressions dels agents als professionals que treballaven en la cobertura informativa de les manifestacions antiBolonya d'aquest dimecres. Aquest mateix matí, el Departament d'Interior i el Cos dels Mossos d'Esquadra han enviat una carta als mitjans de comunicació per demanar disculpes als periodistes que van patir lesions. En el text s'afirma que 'en cap cas' hi ha hagut intenció d'agredir els periodistes i que els fets 'només poden explicar-se en el marc d'una situació de conflicte al carrer en uns moments de gran tensió'.

Els periodistes concentrats davant de la Generalitat han deixat fotografies de les càrregues policials i de les ferides que van patir i càmeres de fotos davant de la porta del Palau. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Carles Rius, ha demanat a la Conselleria d'Interior que investigui les càrregues policials i que s'assumeixin responsabilitats si s'han comès errors.

Interior reitera que s'està elaborant un conveni per millorar la identificació dels periodistes que cobreixin les manifestacions per evitar que es tornin a produir incidents d'aquest tipus. Avui: La Comissió Europea qualifica de "lamentable" la violència a Barcelona en les protestes pel pla Bolonya