lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de maig, 2009

Carod diu que la investidura de Patxi López és la culminació "de la croada espanyolista" d'Aznar

Carod valora l'actual situació política basca i diu que malgrat que l'acord entre socialistes i populars és "aritmèticament possible", només "és possible fruit de l'anomalia política que ha generat una llei de dubtosa qualitat democràtica com és la llei de partits", perquè ha deixat fora del parlament de Vitòria l'electorat "més directament afectat i decisiu en el cas d'una sortida política al conflicte".

"L'acord amb els populars", continua Carod, "deixa als socialistes bascos en una situació molt delicada", presoners de l'estratègia espanyolista d'un partit més obsessionat amb el mapa del temps d'EiTB que pel benestar dels bascos". Carod creu que amb aquest pacte es culmina "la croada espanyolista que José María Aznar va iniciar l'any 1998" i que la investidura de Patxi López "és la victòria pòstuma de Jaime Mayor Oreja i Nicolás Redondo Terreros".

Quant a la retirada d'Ibarretxe de la primera línia política, Carod diu que "assetjat per fora i per dintre, potser no tenia altra sortida que aquesta. De vegades cal fer un pas enrere per fer-ne dos endavant" i eleva l'"ambició nacional i èpica col·lectiva" de l'exlehendakari.

Pel que fa a Catalunya, afirma que des del país "hauríem d'evitar tota mena d'analogies entre les dues realitats polítiques, que afortunadament per als catalans són molt diferents". Així, insta CiU a la prudència "perquè al seu dia va votar la llei de partits al Congrés i va obrir la porta a possibilitar aritmèticament la majoria que ara governarà a Euskadi".

Bloc del Carod: El lehendakari de la llei de partits