lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de maig, 2009

Indústria sanciona Ascó I amb 15,4 milions d'euros, la multa més alta

El càstig es deu a l'alliberament de partícules radioactives que es va detectar entre el 2007 i el 2008 Ascó 110509 RAC1

El ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha imposat avui a la central nuclear d'Ascó I (Tarragona) sancions per un valor total de 15,4 milions d'euros.

Aquesta xifra total es deu a la suma de les multes per quatre infraccions greus i dues més lleus, que són conseqüència de l'alliberament de partícules radioactives que es van detectar entre 2007 i 2008, encara que no es van notificar fins a l'abril de l'any passat.

Es tracta de la penalització més alta imposada fins ara a una central nuclear de l'Estat (el segon import més alt, d'1,6 milions d'euros, el va abonar Vandellós II el 2006).

VilaWeb: Ascó I, sancionada amb més de 15 milions d'euros, la multa més alta de la història

directe.cat: La nuclear d'Ascó rep la sanció més gran de la història per les fuites del 2008

Greenpeace considera 'insuficient' la sanció a Ascó El responsable de la campanya d'energia de Greenpeace, Carlos Bravo, ha considerat la sanció de 15,4 MEUR del Ministeri d'Indústria a la central nuclear d'Asco d''insuficient' ja que es tracta d'una xifra mínima en comparació als beneficis que obté la central. En relació això, Bravo, en declaracions a l'ACN, ha qualificat la multa 'com una forma de passar pàgina a un problema de gran magnitud que inclou un escàndol mediambiental i social'. El membre de l'organització ha previst que la sanció 'no servirà perquè Ascó deixi de llançar materials radioactius al medi ambient'. 'Tant sols servirà perquè, un cop més, Indústria es renti la cara', ha sentenciat Bravo.

Carlos Bravo també s'ha referit a la quantitat de material radioactiu a partir del qual s'ha basat la sanció i ha acusat el Ministeri d'Indústria d'amagar les dades reals. Segons Bravo, Indústria va començar a comptabilitzar un cop Greenpeace va fer la denúncia, sense tenir en compte que 'durant tots els mesos anteriors la central ja llençava material radioactiu'. El responsable de la campanya d'energia de l'entitat ecologista ha dit que 'd'aquesta manera no es pot saber quin impacte han tingut les radiacions en el medi ambient i en les persones perquè es tracta de dades imparcials.