lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de maig, 2009

Junqueras: 'Hi ha un estat que juga explícitament en contra nostra i que fa tancar les nostres empreses'

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha defensat avui la necessitat que els Països Catalans tinguin una veu potent i pròpia al Parlament Europeu, perquè 'hi ha un estat que juga explícitament en contra nostra i que fa tancar les nostres empreses'. Ho ha exemplificat amb les inferiors taxes que han de pagar els vaixells de mercaderies que atraquen a Algesires respecte els que ho fan a València, Tarragona o Barcelona, una decisió que fixa l'Estat espanyol en funció dels seus propis interessos, contravenint les directives europees. També ha explicitat que la candidatura que encapçala s'adreça a tots els independentistes, no només els d'esquerres, 'i a tots els electors interessats en el progrés de Catalunya'. Ha defensat, en el marc d'un esmorzar-col·loqui a Barcelona, la utilitat del vot a la coalició Europa dels Pobles-Verds per a evitar situacions com aquesta, perquè considera que hi ha una 'unitat d'acció del Partit Popular Europeu i del Partit Socialista Europeu contra els interessos dels ciutadans europeus en general i catalans en particular'. Per tant, raona, votar PP o PSOE-PSC és votar contra els interessos econòmics del país.

Tot amb tot, també ha deixat clar que 'la lògica europea és estatalista', motiu pel qual raona que Catalunya 'necessita un estat'.

Preguntat sobre si la seva candidatura és només la dels independentistes d'esquerres, en clara referència a l'associació Reagrupament.cat, ha dit: 'Ens adrecem a tots els independentistes', i ha recalcat que 'en el futur, la vigília de la victòria, haurem de sumar'.