lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de maig, 2009

La UEFA reconeix per primer cop el català com a idioma oficial de la final

La UEFA ha reconegut per primer cop el català com a idioma oficial de la final de la Champions. La junta directiva del Barça ha aconseguit que l'organisme que presideix Michel Platini doni "tractament de cap d'Estat" al president de la Generalitat, José Montilla. Joan Laporta 270509 RAC1

Segons ha explicat el president Joan Laporta a RAC 1, fins ara el Barça havia de convidar les autoritats catalanes, entre les quals també el president del Parlament, com a "directius" del club. Ara, la UEFA els ha convidat com a autoritats del país i, segons Laporta, a la llotja de l'Estadi de Roma "seuran en el lloc que pertoca", en un lloc "destacat".

Sobre l'oficialitat del català, en cada final de la Champions hi ha tres idiomes oficials, els dels països dels dos equips finalistes i el de la ciutat amfitriona on es juga el partit. Aquest cop, per primera vegada, el català serà idioma oficial. Això també vol dir que en els actes i documents oficials que tenen lloc durant el dia de la final i en els dies previs, el català hi ha estat present, com també l'anglès i l'italià. Laporta ha destacat que les negociacions amb la UEFA s'han fet sense que cap dels estaments futbolítics espanyols, entre els quals la Federació Espanyola de Futbol i el president Ángel María Villar, hagin posat cap tipus "d'obstrucció".

José Montilla ha destacat aquest fet perquè representa un pas més en "el reconeixement de la nostra llengua fora de Catalunya" i perquè "dóna a conèixer la singularitat del nostre país" a nivell internacional.