lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de maig, 2009

Professors, Òmnium i la Plataforma per la Llengua denuncien la recessió del català a les aules

La Plataforma de Professors en Defensa del Català al Batxillerat, Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua denuncien la reducció de les hores de català a les aules de batxillerat que el Departament d'Educació va decretar a finals del curs passat en benefici de les assignatures de modalitat i de noves matèries. Els docents consideren que la reducció de les hores lectives forma pitjor els alumnes i impedeix aprofundir en els coneixements d'aspectes bàsics de la llengua.

A Catalunya es fan set hores setmanals de classes de llengües: dues de català, dues de castellà i tres d'anglès. Als països europeus el nombre d'hores dedicades a les llengües és superior, segons la Plataforma de Professors en Defensa del Català. A Alemanya i Itàlia, per exemple, s'hi destinen onze hores a la setmana i a Suïssa, deu.

Els docents consideren aquesta situació «paradoxal», tenint en compte «la cooficialitat de dues llengües al nostre país, una de les quals és la pròpia», i afirmen que no hi ha cap altre país d'Europa que «s'estigui plantejant la reducció de l'ensenyament de la seva llengua nacional en el batxillerat».

VilaWeb: Centenars de professors signen un manifest reclamant més català al batxillerat