lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de juny, 2009

Jordi Pujol es queixa que Interior "no dóna importància a l'ús del català" als Mossos

Jordi Pujol 180609 COMr

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha lamentat avui que els agents de la policia catalana s'adrecen "cada vegada més" en castellà als ciutadans, i ha acusat el departament d'Interior, dirigit per Joan Saura, de "no donar importància" a l'ús del català al cos.

En declaracions a Com Ràdio, Pujol ha admès que el principal objectiu de la policia és garantir la seguretat dels ciutadans i ser eficaç, però ha considerat que els Mossos van ser creats també per ser una "referència d'identitat" de Catalunya.

Pujol ha constatat aquesta preocupació després d'explicar l'anècdota d'un ciutadà català d'origen peruà que li va manifestar els seus esforços per parlar en català amb un agent del cos, del qual només obtenia les respostes en castellà, fins que finalment va haver de canviar d'idioma per entendre's amb el policia.

A més, també s'ha referit als últims disturbis al centre de Barcelona durant les celebracions dels títols aconseguits pel Barça, en què els Mossos d'Esquadra donaven les seves instruccions en castellà als seguidors per dispersar-los.

L'expresident ha admès que no estar d'acord amb algunes de les polítiques i decisions que la conselleria de Saura ha dut a terme respecte els Mossos d'Esquadra, sense entrar en detalls.