lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de juny, 2009

Les principals milícies protestants d'Irlanda del Nord anuncien que es desarmen

Les principals milícies protestants d'Irlanda del Nord han anunciat que es desarmen i asseguren que han començat a destruir els seus arsenals.Concretament, la Força de Voluntaris de l'Ulster, l'Associació de Defensa de l'Ulster i el minúscul comando de la Mà Roja han fet públic el seu desarmament en un comunicat conjunt difós a Belfast.

Aquests tres grups, qualificats de terroristes, estan prohibits al Regne Unit, i s'han atribuït més de 500 morts durant el conflicte a Irlanda del nord. Han estat durant molts anys els enemics declarats de l'Exèrcit Republicà Irlandès, l'IRA, que ara fa quatre anys ja va anunciar l'entrega de les armes. La destrucció de l'arsenal republicà l'ha certificat una comissió internacional. De moment no ha transcendit com es verificarà la desaparició de les armes de les milícies protestants.

Els líders de l'UVF han declarat en un comunicat que han portat a terme la destrucció d'armes per afavorir "l'establiment d'una democràcia responsable en aquesta regió del Regne Unit, per eliminar el pretext que les armes unionistes són un obstacle per al desenvolupament de les nostres comunitats".