lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de juny, 2009

Milers de persones participen en la marxa per l'alliberament afectiu i sexual

La marxa per la llibertat afectiva i sexual va recòrrer el centre de la ciutat, organitzada per la Comissió Unitària 28 de juny, integrada pel Col·lectiu Gai de Barcelona.

En un ambient festiu i reivindicatiu, es va organitzar amb motiu del dia de l'alliberament de gais, lesbianes i transsexuals, que aquest any ha posat l'accent en la reivindicació d'una educació en nous valors.

Els manifestants es van congregar a la plaça Universitat i van recòrrer els carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça Sant Jaume, on dos activistes del moviment a favor de l'alliberament sexual van llegir un manifest en què van denunciar que l'educació sexual a les escoles, i especialment a les catòliques, és reaccionària i no ensenya totes les opcions, cosa que impedeix el desenvolupament sexual dels nens.

A més de demanar una educació sexual completa, oberta i honesta, en el manifest es va recordar que des de l'Estat no es posen els mitjans suficients per evitar agressions a homes i dones transsexuals, lesbianes i gais.

El Punt: El moviment gai manté la reivindicació

Avui: La Pride Barcelona recorre els carrers de la ciutat en un ambient de festa