lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juliol, 2009

Agafeu's a la cadira: La central nuclear Ascó I torna a connectar-se a la xarxa elèctrica!!!

La unitat I de la central nuclear d'Ascó (Ribera d'Ebre) s'ha tornat a connectar, de bell nou, a la xarxa elèctrica, una vegada han estat acabats els treballs de la vintena recàrrega de combustible de la planta. La recàrrega d'Ascó I va començar el 24 de maig passat amb la desconnexió de la central de la xarxa i, durant aquest període, s'han executat, amb resultats satisfactoris, més de 9.000 ordres de treball definides en el programa. Queda clar?

Durant la recàrrega, el titular de la central ha canviat 73 dels 157 elements combustibles del nucli del reactor, fet que permetrà un nou cicle d'operació i de generació elèctrica de divuit mesos. Olé!

Entre les intervencions més destacades fetes durant la recàrrega, hi ha les inspeccions periòdiques de la turbina d'alta pressió, els generadors de vapor i els dièsel, i també la substitució del rotor de l'alternador. L'han deixat nova!

Per poder fer totes les inspeccions, els treballs de manteniment preventiu i correctiu, i les altres intervencions previstes, hi ha treballat personal addicional. En total, han intervingut en els diferents treballs de la recàrrega gairebé 1.000 persones, més de la meitat de les quals són de la província de Tarragona i, una part significativa, dels municipis de l'àrea d'influència directa de la central nuclear. Donar feina als municipis propers evita moltes crítiques. Sinó, que ho preguntin a l'alcalde d'Ascó que és el primer en treballar-hi.