lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juliol, 2009

CiU acusa el Govern de paralitzar les obres d'escoles per la retallada pressupostària

CiU ha acusat el departament d'Educació de paralitzar les obres de nous centres a Catalunya per la retallada pressupostària de 900 milions d'euros que va anunciar fa poc el Govern, i que afectaran en 86 milions d'euros menys Educació.

"Pel que sabem, es veurà molt afectada la construcció de nous centres", ha afirmat la diputada Irene Rigau en una entrevista a Europa Press, i ha explicat que el departament que dirigeix el socialista eMaragall està frenant molt la construcció dels nous edificis licitats.

Ha detallat que a "molts" municipis amb obres licitades el departament "els està dient que no", i ha explicat que "paralitzar les obres és una forma de no gastar, tot i que després cal invertir en prefabricats".

"La Conselleria pot estalviar en poques coses, pot optimitzar recursos i revisar la previsió de la plantilla i el seu creixement", ha augurat. Rigau assegura que resta a l'espera de reunir-se amb el departament perquè expliqui com afrontarà el principi de curs. "Cada grup d'alumnes necessita un professor i l'única cosa que varia és quantes hores pot fer el mestre", ha conclòs.