lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de juliol, 2009

El Parlament debatrà la ILP que vol prohibir els toros a Catalunya

La Comissió de control de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per l'abolició de la tauromàquia, que pretén prohibir les curses de toros a Catalunya, ha constatat avui que els promotors de la proposta han més que triplicat les 50.000 firmes necessàries perquè la ILP sigui debatuda al Parlament.

El president de la Comissió, el magistrat Sebastián Moralo, ha felicitat l'entitat Prou!, impulsora de la ILP, per haver superat "àmpliament" les firmes necessàries, que han estat validades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). A partir d'ara, els grups parlamentaris hauran de decidir a través dels òrgans de govern del Parlament quan es farà el debat a la cambra catalana, que en tot cas, serà a partir de setembre.

Basant-se en les 180.000 firmes recollides, el portaveu de la plataforma Eric Gallego ha destacat que la societat catalana demana "de forma aclaparadora" que els diputats debatin sobre les curses de toros, un assumpte que, segons la seva opinió, "sempre s'ha intentat evitar".