lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juliol, 2009

Els promotors de la ILP Televisió sense fronteres demanen el suport del parlament català

Els ex-presidents del parlament català Heribert Barrera i Joan Rigol i el president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, han demanat al president del parlament, Ernest Benach, que el parlament doni suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense fronteres. La campanya té per finalitat que els territoris amb una llengua comuna puguin sintonitzar totes les televisions del mateix idioma.

La iniciativa va néixer per evitar el tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià i per tal que es reconeguin els espais de comunicació de les realitats lingüístiques catalana, basca i gallega. Així, 'Televisió sense fronteres' demana que els canals de TVC puguin veure's sense problemes al País Valencià i les Illes Balears, que Euskal Telebista pugui ser sintonitzada en punts de Navarra on s'hi parla l'èuscar, i que Televisió de Galícia (TVG) arribi al Bierzo i a l'oest d'Astúries. Els impulsors necessiten recollir 500.000 signatures perquè la proposta sigui plantejada al congrés espanyol.

Entre les personalitats que formen la comissió promotora de la ILP hi ha els ex-presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall; els abats de Poblet i Montserrat, Josep Alegre i Josep Maria Soler; l'ex-president del congrés espanyol Fèlix Pons; els artistes Antoni Tàpies, Andreu Alfaro i Xavier Mariscal; els escriptors Manuel Vicent i Pere Gimferrer i els presidents del Barça i l'Espanyol, Joan Laporta i Daniel Sánchez-Llibre.