lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de juliol, 2009

Gora San Fermín!

Li queda poc temps a aquesta festa basada, principalment, en el maltracte i matança pública de bous? Què en diu la UE? Txupinazo 060709 Ràdio Eitb

Els Sanfermins han començat aquest migdia a Pamplona després que la portaveu socialista a l'Ajuntament, Maite Esporrín, llancés el txupinazo, que dóna començament a nou dies de festa ininterrompuda a la capital navarresa, on es donaran cita fins al pròxim 14 de juliol desenes de milers de persones.

Maite Esporrín va sortir a la balconada de la Casa Consistorial segons abans que donessin les dotze del migdia per a cridar davant milers de mossos que es congregaven a la plaça les esperades paraules "Pamplonesas, pamploneses, Viva San Fermín! Gora San Fermín! Felices fiestas". Tot seguit va encendre la metxa del coet. A la plaça, les milers de persones congregades van esperar el moment de l'esclat del txupinazo al crit de 'San Fermín, San Fermín', i a l'instant que va sonar el coet, l'alegria es va apoderar de la plaça, dels seus voltants i es va estendre als diferents llocs de Pamplona, com la plaça del Castell i el passeig de Sarasate, on s'estava seguint l'inici de les festes amb pantalles gegants.

Demà serà el dia gran, festivitat de San Fermín, i tindrà lloc la processó en honor al sant pels carrers del nucli antic.

Diario de San Fermín: Chupinazo 2009