lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de juliol, 2009

La junta sortint de la PDD fa autocrítica

La junta sortint de la Plataforma pel Dret de Decidir, que va "perdre la demanda judicial a la justicia española", ha adreçat una carta als socis de l'organització que "malgrat el marc convuls de l’assemblea de Girona de la PDD vàreu decidir fer confiança a un equip de persones per tal que desencallés políticament la PDD". Transcorregut un any de l’elecció d’aquella junta, "les persones que n’hem format part us volem fer arribar la nostra valoració sobre els esdeveniments succeïts i sobre la situació actual de la plataforma".

La junta encapçalada per Mònica Sabata creu "amb convenciment que hem portat a terme iniciatives interessants" com ara "polir el discurs polític de la PDD i concretar els eixos polítics bàsics sobre els que hem de treballar". "Hem millorat la interlocució amb el món associatiu i amb les organitzacions polítiques", reivindiquen, a més d'apuntar que "hem liderat el disseny d’una proposta política davant la sentència del Tribunal Constitucional". "Hem estat a punt de concretar un acord de col·laboració amb el col·lectiu Decidim.cat per portar el dret a decidir al món de la política local", recorden també.

Tot i això, admeten que "és evident que hi ha molts motius per a l’autocrítica. Hi ha coses que no hem fet bé o que hauríem o podríem haver fet millor". "Vàrem pensar que la conflictivitat interna al si de la PDD era quelcom que podíem gestionar, que no afectaria a la cohesió interna de la junta i que les desavinences amb els socis que no van acceptar els resultats de Girona, no serien prou importants com per arribar a paralitzar i bloquejar l’entitat", apunten.