lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juliol, 2009

Zapatero celebra que Catalunya "se senti còmoda"

Zapatero, on és "la trampa"? Zapatero 130709 La Nit COMr

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha destacat la importància que Catalunya "se senti còmoda" amb el nou model de finançament i ha deixat entreveure que a partir d'ara li serà "més fàcil" l'estabilitat parlamentària.

Zapatero, que ha justificat que Catalunya rebi més diners que ningú perquè pugui assumir competències exclusives com seguretat, presons i Rodalies, no ha volgut confirmar cap xifra tot recordant que els ingressos de la Generalitat dependran de l'evolució de la recaptació d'impostos.

Cansat de les crítiques del PP que apunten que ha acordat el sistema de finançament amb el tripartit per salvar el govern de Catalunya i garantir-se vols al Congrés, Zapatero ha fet ús de la memòria per recordar que "l'únic sistema de finançament que ha permès que un president del govern ho fos va ser el que va fer José María Aznar al Magèstic amb Jordi Pujol al 1996". "És veritat que en aquella època vam llegir editorials que era un gran procés d'integració de la centre dreta a Espanya", ha ironitzat.