lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 d’agost, 2009

Arenys exportarà el referèndum

La convocatòria d’una consulta popular per preguntar als veïns d’Arenys de Munt sobre la conveniència que Catalunya tingui un estat propi dins d’Europa pren volada en part gràcies al permís del conseller Joan Saura perquè la Falange es manifesti en contra de la consulta ha escalfat l’ambient, i també al suport de l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.

Des de la UCE, la comissió organitzadora de la consulta ha recollit la signatura de vint-i-cinc personalitats de la societat civil, algunes vinculades a la política. Entre els més destacats hi ha l’exconseller de Cultura Ferran Mascarell, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, el líder de Reagrupament, Joan Carretero, el rector de la UCE, Jaume Sobrequés, l’eurodiputat d’ERC Oriol Junqueras, l’escriptor Miquel de Palol i el secretari d'Immigració de Convergència, Àngel Colom. Per Prada també han passat destacats líders polítics com Joan Puigcercós, el conseller Josep Huguet i Felip Puig, però no els han demanat la signatura perquè aquesta tasca la faran les seccions locals dels partits d’Arenys de Munt que donen suport a la consulta, ERC, CiU, la CUP i Arenys de Munt 2000, vinculada a ICV.

El proper 13 de setembre, algunes de les personalitats signants vindran a Arenys per donar-hi suport i per vetllar per la legalitat de la consulta. A més, hi seran presents entitats socials i polítiques d’una quarantena de municipis que volen exportar el model de consulta a les seves ciutats.