lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 d’agost, 2009

El govern basc prohibeix la manifestació abertzale convocada pel dia 21 a Bilbao

El govern basc ha prohibit la manifestació convocada per l'esquerra abertzale divendres de la setmana que ve, dia 21 d'agost, dins el Dia Gran de les festes de Bilbao sota el lema En el camí de la independència. Canvi polític i social.

La prohibició arriba després que l'Ertzaintza hagi obert una investigació per esbrinar d'on prové la carta amenaçadora que la chupinera de les festes de Bilbao va rebre dimarts una bala a l'interior. La txupinera és Sonia Polo, lligada a la branca ecologista de l'esquerra abertzale i germana del pres d'ETA Sergio Polo, condemnat a 48 anys de presó per matar un guàrdia civil i ferir-ne un altre el 1993. Dimarts de la setmana passada, el 12 d'agost, els representants de l'esquerra abertzale Marta Pérez, Arantza Urkaregi i Dabi Alonso, exregidors d'EH i Batasuna a l'Ajuntament de Bilbao, van presentar públicament a la capital de Biscaia la marxa que cada any convoquen a favor de la ikurriña i contra la bandera espanyola.

En la roda de premsa, en què van estat acompanyats pels membres del col·lectiu abertzale, com familiars de presos d'ETA, es van exhibir fotos del desaparegut membre d'ETA Jon Anza i el regidor d'ANB també mort, Remi Aiestaran.

Diversos col·lectiu van demanar aquest dimecres que es prohibís la marxa, mentre que la Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar al jutge Baltasar Garzón la il·legalització d'aquesta mobilització perquè podria suposar un delicte d'enaltiment del terrorisme.