lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 d’agost, 2009

Joan Puigcercós no descarta un tercer tripartit si el PSC abandona el seguidisme al PSOE

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha condicionat la tercera reedició del tripartit després de les eleccions de 2010 a un major compromís del PSC amb Catalunya, ja que els socialistes catalans 'voten coses a Madrid que van en contra del que diu el seu propi govern'. Pel líder republicà després de les eleccions caldrà plantejar 'què anem a fer, el qui i el com és secundari'. En una entrevista aquest dilluns a Els Matins de TV3, Puigcercós ha vinculat la reedició de l'entesa a 'un nou pas endavant', aventurant que l'acord amb els actuals socis de Govern 'potser no el trobem i hem d'anar sols de viatge', referint-se així a un possible pas a l'oposició.

Aquesta ha estat la resposta que ha donat el president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al fet que, segons ell, 'hi ha una cosa que ens ha de fer reflexionar', i és que ha assegurat que hi ha persones que els catalans van votar que 'voten coses a Madrid que van en contra del que diu el seu propi govern'.

Puigcercós ha aprofitat l'avinentesa per posar sobre la taula que 'és necessari una sindicatura electoral catalana', una junta electoral de Catalunya que evitaria que les eleccions catalanes es gestionessin des d'un òrgan espanyol. Aquest és un dels temes que es tractaran a la presentació de la candidatura a les pròximes eleccions del candidat d'ERC que es farà al setembre.