lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 d’agost, 2009

José Montilla: "No m'afegiré a la cursa dels que donen per fet que la sentència del TC serà dolenta"

José Montilla PSC 270809 CATinfo

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC es nega a parlar de la reacció a la sentència del TC sobre l'Estatut quan encara no es coneix el text i manté que el seu govern està "culminant" un procés "ambiciós" per incrementar l'autogovern de Catalunya.

Han estat els dos missatges centrals del discurs que José Montilla ha adreçat a càrrecs i militants del seu partit en la vetllada amb què tradicionalment obren el curs polític a Vilopriu, al Baix Empordà. L’esperada sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut era, esclar, un dels principals arguments que sobrevolaven la suau tarda empordanesa que ha acollit l’acte que anualment organitza Nou Cicle. D’aquí l’especial atenció que ha provocat l’arribada de l’expresident Pasqual Maragall, que s'ha presentat inesperadament i s'ha instal·lat a les darreres fileres de cadires que trituraven la gespa de l’esplèndida masia on se celebra la convocatòria.

Catalunya Informació ha retransmès una part del discurs, de manera que ha estat l'oportunitat de sentir directament de la seva veu l'opinió del president sobre la polèmica de les últimes setmanes, sobre la conveniència o no de fer una manifestació abans o després de la resolució judicial.

Tan bon punt ha acabat l’acte, l’expresident Maragall s'ha aixecat i ha marxat amb la mateixa sorprenent discreció amb què ha arribat.