lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 d’agost, 2009

Josep Huguet considera "inevitable" l'increment d'alguns impostos

Josep Huguet ERC 310809 RAC1

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, considera que aquest trimestre "es tocarà fons i es començarà a arrancar la sortida de la crisi". Per fer-ho, però, considera que calen "canvis estructurals" en el sistema socioeconòmic estatal. En aquest sentit i sobre la possibilitat anunciada per Zapatero d'apujar impostos, ha criticat les polítiques "improvisades" del president espanyol per fer front a la crisi. Amb tot, considera "inevitable" incrementar els impostos indirectes.

Per Huguet, cal tenir "valor" per prendre decisions dràstiques, com per exemple, "limitar el sou" dels directors de bancs i caixes, com ha fet el govern francès. A més, ha considerat "inevitable" l'increment dels impostos indirectes sobre el tabac i l'alcohol, que ha recordat "són dels més baixos d'Europa".

En una entrevista a El món a RAC1, el conseller s'ha mostrat convençut que aquesta tardor la crisi provocarà el tancament de moltes empreses que no podran "resistir" els últims mesos de mala conjuntura econòmica.

Amb tot, Huguet s'ha mostrat conveçut que "Catalunya sortirà abans de la crisi que l'Estat" perquè "la nostra econonomia és més internacional", cosa que ha propiciat, segons ha dit, que la crisi no hagi estat tan intensa.