lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 d’agost, 2009

Marina Geli replica a l'OMS que Catalunya no aplicarà la vacuna contra la grip A fins que sigui segura

Marina Geli PSC 070809 CATr

La consellera de Salut, Marina Geli, ha reiterat que la vacuna de la grip A s'aplicarà quan existeixin garanties sobre els seus efectes.

Geli ha assenyalat que "cal tenir tranquil·litat" i ha remarcat que quan la conselleria decideixi aplicar la vacuna serà perquè s'haurà constatat "que són eficaces i segures", per part de les agències del medicament corresponents. Per això, no ha volgut donar un calendari i ha dit que "en les pròximes setmanes" es tindran més certeses sobre l'eficàcia i seguretat de les vacunes.

Hores abans, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) havia aconsellat aquest dijous als països que plantegin administrar ràpidament la vacuna contra la grip AH1N1 que facin una vigilància "intensa" sobre la seguretat i eficàcia del medicament. L'OMS considera imprescindible aquesta vigilància ja que molts països, entre ells alguns d'Europa i els Estats Units, plantegen aprovar la vacuna contra aquest nou virus per la via d'urgència, fet que podria obligar a suspendre alguns assajos clínics.