lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de setembre, 2009

Alex Salmond anuncia que vol fer el referèndum d'independència d'Escòcia l'any que ve

El ministre principal d'Escòcia, Alex Salmond, ha presentat aquest dijous al Parlament els plans del seu govern per a la celebració d'un referèndum d'independència l'any que ve. El projecte de llei per a la celebració del referèndum parteix de les tretze legislacions proposades avui en el marc del programa legislatiu de l'executiu per a l'any vinent.

Durant el seu discurs davant dels diputats, Salmond, líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP), ha assegurat que existeix "un consens per al canvi" de l'estatus constitucional d'Escòcia. "Vull que Escòcia tingui les mateixes responsabilitats i oportunitats que nacions similars", ha afirmat.

"Fins que puguem usar tots els recursos econòmics i financers disponibles a qualsevol altre govern al món, Escòcia sempre estarà en desavantatge competitiu", ha subratllat. Salmond, que ha dit estar "molt orgullós" de dirigir el govern escocès, ha advertit que existeix "un sostre de vidre" que amenaça de bloquejar el progrés del país.

"Aquest govern ha estat elegit amb un mandat popular de sotmetre la qüestió del futur d'Escòcia a vot en un referèndum", ha recordat, segons informa la BBC.

"Ha arribat el moment perquè el poble d'Escòcia tingui la seva veu", ha opinat, admetent que "no tothom estarà d'acord amb la nostra visió per al futur, ho sabem". "Però cal escoltar els escocesos. Aquest Parlament no hauria d'interposar-se en el seu camí i deixar que la gent parli", ha demanat.

2 comentaris:

xavi ha dit...

simplement tenen un parell que ens falten a casa nostra

lo llaguter ha dit...

Xavi:

Potser el globus es tornarà a desinflar, però per ara té molt bona "pinta".

Tant de bo sigui el començament per a retrobar-nos tots amb la nostra veritable identitat!

Ens agradarà o tindrem por?

Salut i república!!*!!

lo llaguter