lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de setembre, 2009

Concentració de suport a Núria Pòrtulas a Girona

Un centenar de persones van participar ahir a Girona a la concentració de suport a Núria Pórtulas i per denunciar la sentència del passat juliol que condemna la noia de Sarrià de Ter a dos anys i mig de presó per temptativa de col·laboració amb banda armada. Aquest mes es presentarà un recurs al Tribunal Suprem contra la sentència 'que no es basa ni en proves ni arguments fonamentats, sinó en tergiversacions i manipulacions'.

Des del grup de suport a Pòrtulas segueixen denunciant el caràcter polític i criminalitzador d’aquest procés i en reclamen la seva absolució. Una altra de les convocatòries previstes és la manifestació, també davant la subdelegació del govern espanyol a Girona, el dissabte 19 de setembre.

Pòrtulas, de Sarrià de Ter, fou detinguda fa dos anys per ordre de l'Audiència espanyola a petició dels mossos d'esquadra, que li havien confiscat una llibreta amb informació sobre la campanya de suport a Juan Surroche, anarquista català pres a Itàlia, i ara ja absolt de pertinença a una organització armada: 'Acusen la Núria d'haver col·laborat amb una organització que, com s'ha provat, no existeix'.