lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de setembre, 2009

Joan Puigcercós critica De la Vega per utilitzar la Constitució com un Codi Penal contra els catalans

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha acusat a la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega "d'exhibir la Constitució espanyola com si fos el Codi Penal" en referència a la consulta sobre l'autodeterminació convocada a Arenys de Munt.

En un acte a Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, Puigcercós ha dit que aquesta és "la targeta vermella que ensenya l'Estat espanyol a Catalunya quan considera que ens passem de la ratlla".

Pel president d'ERC, la consulta d'Arenys de Munt, prevista per al dia 13 de setembre, és totalment "legítima i democràtica" i ha dit als ajuntaments que no tinguin por d'emprendre iniciatives com aquesta perquè "és un dret dels ajuntaments i de les entitats i associacions catalanes".

Puigcercós ha lamentat que el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, estigui més pendent de la consulta popular que de combatre la prostitució als carrers de Barcelona.

Sobre les declaracions del president de CiU, Artur Mas, que ahir va dir a títol personal que votaria a favor de la independència de Catalunya, Puigcercós creu que Mas va quedar desautoritzat pel seu propi partit, ja que el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va dir que ara no tocava pronunciar-se sobre aquesta qüestió.