lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de setembre, 2009

La Generalitat ajudarà Vicki Sherpa a sortir del Nepal després de rebre una pallissa de la policia

Vicki Sherpa 230909 RAC1

La Generalitat tem per la vida de la cooperant catalana Victòria Subirana, més coneguda com a Vicki Sherpa, a qui ajudarà a sortir del Nepal, on es troba hospitalitzada després de rebre una pallissa per part de la policia del país, segons ha informat avui la viceconsellera d'Exteriors del Govern, Roser Clavell.

Clavell ha parlat amb Sherpa i ha explicat que el seu estat de salut "no és greu, i evoluciona favorablement de les ferides rebudes". No obstant, la cooperant no abandonarà "de moment" l'hospital per raons de seguretat, ja que ha rebut amenaces de mort.

L'ambaixada espanyola per a l'Índia i el Nepal ha anunciat que protestarà formalment davant aquest últim país per l'agressió a Sherpa. Tant Clavell com l'ambaixador han insistit en la necessitat que la cooperant abandoni el Nepal per la seva seguretat i la dels seus fills. I la mateixa Vicki Sherpa, que impulsa projectes educatius dirigits a nens necessitats al Nepal, ha reclamat a la Generalitat que l'ajudi a sortir del país a ella i a la nepalesa Bimala Paudel, l'altra promotora de l'oenagé.

En declaracions a RAC-1, Sherpa ha explicat com es va dirigir --amb els nens i els pares-- al districte governamental on es troba la persona que regula les oenagés.

La policia, "cansada" de veure com l'Estat es volia quedar amb les terres de les escoles de la Fundació Vicky Sherpa Eduqual, va bloquejar els comptes amb els diners procedent d'Espanya per als nens. "Es tracta d'un cas clar de corrupció", ha denunciat Sherpa, que ha explicat que a la tarda la policia el va propinar una pallissa brutal, agressions i tortures, també als nens, alguns d'ells cecs, que estaven "molt espantats".

"Anaven contra mi" i "ens van arrossegar per terra uns set o vuit metres fins a arribar a les furgonetes, on van seguir apallissant-nos fins que em vaig desmaiar", ha relatat la cooperant.

Un quart d'hora després va aconseguir despertar-se i fer unes trucades per aconseguir que algú entrés a les dependències policials i aconseguís evacuar-los del lloc, d'on els prohibien marxar. Finalment, una persona relacionada amb el món del cine va aconseguir entrar-hi amb una ambulància i se'ls va emportar del lloc. Ara Sherpa es recupera de l'agressió amb "molts hematomes per tot arreu". "La fractura de l'esquena es va curant, però el més greu és la situació de quan surti de l'hospital", ha recordat la cooperant.

Avui: Vicki Sherpa demana ajut per sortir del Nepal i combatre la corrupció del país

LaVanguardia: La Generalitat ayudará a Vicky Sherpa a salir de Nepal

Vicki Sherpa: ''No vull fugir del Nepal''(ElPeriódico)