lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de setembre, 2009

Maragall i Carod rememoren el primer tripartit en una entrevista conjunta a El Temps

El setmanari El Temps publica aquesta setmana una llarga conversa entre l'ex-president de la Generalitat de Catalunya Pasqual Maragall i el vice-president Josep-Lluís Carod-Rovira, en què rememoren el primer tripartit i aborden qüestions d'actualitat com ara la relació entre Catalunya i Espanya, el referèndum sobre la independència d'Arenys de Munt i l'esperada sentència del Tribunal Constitucional respecte de l'estatut català.

'Ens van posar la pistola al pit', diu Maragall sobre la desfeta del primer govern tripartit i l'expulsió de Carod, de primer, i d'Esquerra, després: 'Allò que nosaltres vam representar amb aquell govern no era assumible per Espanya', rebla.

Esperant la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'estatut, tots dos recorden, amb certa resignació, el procés estatutari que va començar aquell govern. 'Serà l'últim estatut d'autonomia que fem a Catalunya; en el futur no sé què farem, però segur que no serà un estatut', diu Carod-Rovira, que recorda que 'cap tribunal del món no té dret de modificar allò que va votar el poble de Catalunya' i es mostra partidari d'una acció popular en defensa de l'estatut, abans que el TC no faci pública la sentència.

Maragall reitera a l'entrevista la petició que féu la vigília de la Diada al parlament de fer un nou referèndum, si el Constitucional retalla l'estatut: 'Si el tribunal modifica una sola coma, el poble ha de tornar a parlar, i aleshores votarem la mateixa cosa aquest senyor i jo; o és que no pensen respectar els nostres drets com a catalans?'.

Avui: Maragall-Carod: Secrets de parella breu