lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de setembre, 2009

Vandellòs II es para de manera no programada per una baixada de tensió al reactor

Fa quatre dies que l'estan investigant i... BOOMM!!! Una baixada de tensió al reactor de la central nuclear de Vandellòs II a causa de la detecció d'un punt d'alta temperatura en el transformador principal ha fet que aquest dijous a la matinada s'aturés la instal·lació de manera no programada, segons ha notificat la Unitat de Protecció Civil de Tarragona. Els responsables de Vandellòs II calculen que la central es podrà connectar de nou a la xarxa d'aquí a una setmana un cop s'hagi reparat la incidència que ha provocat l'aturada.

El titular de la central nuclear Vandellós II ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), que a les dues de la matinada s'ha produït una baixada de potència del reactor superior al 20% a causa de la detecció d'un punt d'alta temperatura en el transformador principal durant la revisió de l'oli de refrigeració.

Aquesta situació no és reparable amb la central acoplada a la xarxa, així que han desconnectat la central per poder repara l'avaria. Com sempre, aquest succés no ha suposat risc per als treballadors, la població o el medi ambient. Es classifica com nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos i tots contents!!!

El Punt: El Consell de Seguretat Nuclear dóna el vistiplau al pla Penta