lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 d’octubre, 2009

Barack Obama, premi Nobel de la Pau 2009

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha estat escollit premi Nobel de la Pau 2009 pels "seus esforços extraordinaris per reforçar la diplomàcia internacional i la cooperació entre els pobles", segons ha anunciat el comitè Nobel noruec, que també ha destacat la seva visió d'un món sense armes nuclears. És la primera vegada que s'atorga un Nobel de la Pau a un president dels EUA en actiu, després que en el 2002 li va ser atorgat al ja expresident Jimmy Carter, per la seva feina com a mediador.

El president dels EUA ha creat, segons el comitè del Nobel, "un clima nou per a la política internacional. Gràcies als seus esforços, la diplomàcia multilateral ha recuperat la seva posició central i ha retornat a les Nacions Unides i a d'altres institucions internacionals el seu paper protagonista".

"La visió d'un món sense armes nuclears ha estimulat el desarmament i les negociacions per al control d'armament. Gràcies a la iniciativa d'Obama, Estats Units està desenvolupant un paper més constructiu per fer front als reptes del canvi climàtic que afronta el món", ha afegit l'entitat.