lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 d’octubre, 2009

Caixa Catalunya controlarà el 60% de la nova entitat

Caixa Catalunya ha fet valer finalment la seva més gran aportació d'actius i controlarà el 60% dels membres dels òrgans de govern de la nova entitat sorgida de la fusió amb les caixes de Tarragona i Manresa. Malgrat tot, l'entitat presidida per Narcís Serra ha hagut de fer significatives concessions en l'obra social i, sobretot, en la designació del president del futur grup.

Els consells d'administració de les tres entitats van aprovar ahir a la tarda iniciar un procés de fusió que atorgarà a Caixa Tarragona una representació en els òrgans de govern -assemblea general, consell d'administració i diverses comissions- de la futura entitat del 20%, un pes igual al que aconseguirà Caixa Manresa. Aquesta presència està molt per sobre del volum d'actius que totes dues caixes aportaran a la nova entitat, ja que en el cas de Tarragona s'eleven al 15% i en el de Caixa Manresa al 8%.

Però la concessió més destacada que ha fet Caixa Catalunya per facilitar l'acord és la que fa referència al repartiment dels recursos destinats a l'obra social. Les fundacions de les caixes de Tarragona i Manresa gestionaran cadascuna un 15% de la inversió que l'entitat destini a obra social, mentre que el restant 70% es controlarà directament per la nova entitat i s'invertirà en els territoris on estigui present el futur grup, incloent-hi Tarragona i Manresa.

ElPunt: La fusió, quilòmetre zero