lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 d’octubre, 2009

ERC torna a mostrar les seves mans netes

El cas de corrupció urbanística de Santa Coloma de Gramenet ha servit a ERC una ocasió per recuperar el seu vell lema Mans netes. Sense explicitar-lo, el president del partit, Joan Puigcercós, ha reivindicat aquest esperit des del Parlament, en una intervenció davant el grup parlamentari del seu partit oberta a la premsa.

L'objectiu de la trobada era analitzar les seves propostes per reformular el finançament dels partits, però els esdeveniments del dia han coincidit amb aquest discurs.

Puigcercós ha reivindicat la "transparència" de la seva formació, ha defensat la "bona política" i ja ofert ERC com a garantia i vehicle per destapar casos de corrupció i "estirar la manta" si cal. "Si algú té por de denunciar alguna cosa, pot acudir a ERC, i no tinc cap dubte que tramitarem el cas per la via judicial o la política", ha anunciat.

El republicà ha volgut trencar el tòpic que tots els partits són iguals i que és normal tenir "hipoteques polítiques", ha proposat vetar les donacions anònimes a fundacions vinculades a partits. Segons ell, els partits ja estan "prou ben finançats amb les subvencions públiques", i ha demanat que ERC, que també es financia gràcies a una part del sou dels seus càrrecs públics.