lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’octubre, 2009

Joan Laporta crida a aixecar-se davant qui tracta Catalunya amb intransigència

Joan Laporta 151009 RAC1

El president del Barça, Joan Laporta, ha fet aquest dijous una crida a "aixecar-se" davant "els qui cada dia de l'any tracten Catalunya amb intransigència", i ha deixat clar que, malgrat que se l'ha "intentat fer callar moltes vegades", no pensa fer-ho.

Laporta ha participat a les sis del matí en la tradicional marxa de torxes que cada 15 d'octubre organitza ERC a aquesta hora en el Castell de Montjuïc de Barcelona per recordar l'expresident de la Generalitat republicana Lluís Companys, afusellat en aquest lloc fa avui 69 anys. Laporta ha assegurat que l'afusellament de Companys per part del franquisme "ens exigeix que la nostra acció sigui coherent" amb la identitat nacional catalana "durant la resta de l'any", i ha afegit que el record d'aquell "assassinat" ha de fer que es parli "clar" i es deixi de "tenir por".

"No són moments de tebiesa, sinó de plenitud nacional, de no demanar perdó per aixecar-nos. Són moments d'aixecar-nos davant els qui cada dia de l'any tracten Catalunya amb intransigència. Treballar per la plenitud nacional és tan just com retre homenatge a Companys".

Laporta: 'No són moments de tebiesa ni de demanar perdó per aixecar-nos'(directe.cat)

FOTOGALERIA SPORT: Laporta a l'homenatge a Companys