El celler Edetària neix el 2003 per iniciativa de Joan A. Lliberia, amb l'objectiu de recuperar les varietats autòctones i aprofitar al màxim el caràcter d'un terreny 'peculiar per elaborar vins autèntics i amb un estil propi'. Situat a la plana de Gandesa i envoltat d'un escenari 'únic de vinyes i muntanyes', el celler produeix actualment 80.000 ampolles sota dues marques pròpies, que són Edetària i Via Edetana.
10 d’octubre, 2009
La 'Guía Peñín' situa un vi de la Terra Alta entre els millors de l'Estat en el rànquing del 2010
El vi 'Edetària blanc 2005', de la Terra Alta, es troba entre els millors de l'estat espanyol, segons la 'Guía Peñín 2010'. Amb una puntuació de 94 punts, aquest vi, elaborat pel celler Edetària, ha assolit un lloc 'privilegiat' per haver estat escollit d'entre quasi 9.000 vins espanyols i per haver destacat també entre els catalans més ben valorats pel crític vinícola José Peñín. Aquesta puntuació ha fet possible que Edetària estigui present, juntament amb 66 cellers més de tot l'Estat, al Saló dels Millors Vins d'Espanya, que se celebrarà a Madrid el 4 de novembre vinent i que reunirà un any més el sector vinícola estatal.
La garnatxa blanca, 'raïm fetitxe i en alça en l'elaboració de vins de qualitat', segons José Peñín, s'ha convertit en la protagonista d'aquest vi que es fa a la Terra Alta.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada