lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de novembre, 2009

Alpicat recorda les víctimes de la Guerra Civil

El municipi d'Alpicat ha homenatjat les víctimes de la Guerra Civil enterrades a la població, moltes d'elles de Lleida ciutat. L'Ajuntament ha instal·lat a l'antic cementiri de la població un faristol on es narren els fets ocorreguts mentre al cementiri actual, s'ha inaugurat un monòlit en record de les víctimes del conflicte.

L'encarregada d'inaugurar els elements commemoratius ha estat la directora general de Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, acompanyada per l'alcalde Pau Cabré. L'acte també ha comptat amb la presència de veïns i familiars de les víctimes.

Durant la inauguració dels elements de memòria, Bono ha destacat que ambdós, tant el plafó instal·lat al cementiri vell com el monòlit, al nou, pretenen dignificar i posar en valor espais públics on hi havia o hi estan enterrades víctimes de la Guerra Civil. L'historiador local Fabià Corretgé ha treballat amb la Universitat de Lleida per documentar els fets que van tenir lloc a la població, els diferents espais i les víctimes enterrades a Alpicat.

Morts de la Guerra Civil al cementiri d'Alpicat