lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de novembre, 2009

El govern desplega la LEC, però posposa fins a després de les eleccions les mesures polèmiques

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts el calendari de desplegament de la llei d'educació de Catalunya (LEC) i el programa d'inversions. L'executiu català preveu aplicar a partir del curs vinent (2010-11) la regulació de l'autonomia de les escoles públiques i de la figura de la direcció dels centres. En canvi, posposa algunes de les mesures més polèmiques i d'abast econòmic, com els criteris d'admissió d'alumnes a les escoles i la regulació dels concerts econòmics amb escoles privades fins després de les pròximes eleccions catalanes.

El govern català preveu invertir uns mil milions d'euros en els pròxims quatre anys per desplegar la LEC, tot i que no serà fins dintre de vuit anys que haurà completat el procés. El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el calendari d'aplicació de la LEC. El conseller d'Educació, eMaragall, ha afirmat que la decisió del govern era "un compromís" amb la funció educativa que tindrà una inversió de més de 1.500 milions fins al 2018.

El conseller eMaragall ha anunciat també que la conselleria ja ha arribat a un acord amb el Ministeri d'Educació sobre l'adquisició dels ordinadors amb què s'ha d'equipar els escolars catalans. Segons eMaragall, el conveni amb el ministeri està "tancat i acordat", preveu arribar als 30.000 alumnes en aquest primer exercici i només està pendent d'ultimar els tràmits administratius per a l'aprovació del govern, a setmanes vista. El conseller ha destacat el "capteniment molt positiu del ministre" Ángel Gabilondo.