lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de novembre, 2009

Gerard Coca: “Si el TC toca l’Estatut s’han de fer eleccions”

Les JERC van marcar durant el seu darrer congrés, celebrat el 16 de novembre, l’estratègia política per als propers dos anys. Gerard Coca va ser reelegit portaveu nacional de les joventuts d’Esquerra en una assemblea que situa l’autonomisme en via morta i aposta per la independència.

"Els independentistes no podem acceptar que el govern acati una sentència com aquesta i per tant des de les JERC creiem que en aquest cas s’haurien de fer eleccions anticipades."

"Per a nosaltres ara per ara l’única via possible és el referèndum d’autodeterminació. Els ciutadans de Catalunya tenen tot el dret a saber si els partits polítics als quals voten volen seguir amb el mateix o anar més enllà."

"Nosaltres no separem les dues ideologies. Volem un referèndum d’autodeterminació vinculant per poder fer polítiques d’esquerres. Volem un govern que faci polítiques valentes contra la crisi."

"Si es pogués fer un referèndum només al Principat aprofitaríem les circumstàncies. Això no vol dir en cap cas que nosaltres renunciem als Països Catalans. Una consulta al Principat hauria de servir per accelerar el procés a tot el territori."

"Òbviament cada municipi és un món, però jo estic convençut que la gent demostrarà que quan se la deixa exercir el seu dret a decidir respon molt positivament."