lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de novembre, 2009

Tena: 'Contra el referèndum hi ha l'estat, la Generalitat i la direcció del PSC'

El coordinador general d'Osona Decideix, Alfons López Tena, ha fet una valoració avui en conferència de premsa de la situació actual de l'organització de les consultes sobre la independència, que es faran d'aquí a un mes, el 13 desembre. López Tena ha dit que tot és previst per a les consultes i que el 91% de la població osonenca podrà votar, tot i trobar-se amb moltes dificultats: 'contra el referèndum hi ha l'estat, la Generalitat i la direcció del PSC', ha dit.

Tena ha recordat que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, va visitar Osona la setmana passada i va reunir-se amb els regidors socialistes de la comarca per a tractar de quina manera s'han d'encarar les consultes des de l'òptica socialista.

La visita de Rangel a la comarca on es faran més referèndums coincideix amb un factor que comença a ser rellevant: regidors socialistes de diverses poblacions de tot el Principat desobeeixen les ordres del PSC i voten a favor de les consultes. Divendres a la nit va passar a Sallent on els regidors socialistes havien anunciat que s'abstindrien i tanmateix van votar a favor del referèndum; en un acte públic dissabte a Canet els regidors socialistes també van deixar clara de forma palesa el seu suport a les consultes.