lo carrer del riu

12 de desembre, 2009

Barça 1 - Espanyol 0

Puyal 121209

El Barça marxarà a Abu Dhabi a disputar el Mundial de clubs amb el liderat de la Lliga absolutament consolidat després de la seva victòria (1-0) al derbi contra l'Espanyol en partit de la quinzena jornada disputat en un Camp Nou no plè, però quasi. Tal com va passar la temporada passada, el derbi anunciava clares diferències entre un Barça líder, que venia de cinc victòries consecutives i un Espanyol camí de la zona de descens amb quatre derrotes seguides a les seves espatlles, però la realitat del partit ha estat diferent, molt més equilibrada i fins i tot amb un punt d'incertesa en el marcador. El Barça ha jugat una bona primera part, però l'estratègia ultradefensiva de l'Espanyol li ha restat claretat i eficàcia i només ha pogut marcar un gol i de penal. La jugada no ha estat molt clara, ja que Baena ha agafat lleugerament Xavi, que ha caigut, i ha estat el línier el que li ha indicat a l'àrbitre, Iturralde González, la falta. Ibrahimovic ha clavat un llançament inapelable i l'1-0 ha pujat al marcador. A la segona part, el Barça ha acusat l'esforç físic i mental dels últims partits i s'ha desconnectat molt del joc i això ha donat opció a l'Espanyol per marcar la pauta, primer amb un parell d'aproximacions perilloses, però sense rematada, i després amb agresivitat i accions dures per totes dues bandes que han acabat baixant molt el nivell del partit. Al final, el Barça ha tingut prou ofici per recuperar un cert control del partit i lligar els tres punts, que per als de Guardiola han estat sense dubte la millor notícia del matx, juntament amb els prolegòmens en què Leo Messi ha ofert la Pilota d'Or a l'afició blaugrana enmig d'una clamorosa ovació. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit