lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de desembre, 2009

La manifestació de la Diada de Mallorca se centrarà enguany en el dret de decidir

Els col·lectius i entitats integrants de la plataforma 31-D han presentat avui la manifestació reivindicativa de dimecres 30, per la Diada de Mallorca, que enguany duu per lema 'Espanya i França són crisi. Decidim Països Catalans'. Un any més, i ja fa més de vint que es manifesten, els organitzadors reivindiquen la identitat nacional de Mallorca i la pertinença de l'illa als Països Catalans. La manifestació sortirà dimecres a les sis de la tarda del passeig del Born, i en acabar, es llegirà un manifest i hi haurà els concerts d'Eixut i de Brams, que tornen als escenaris.

La manifestació de dimecres s'emmarca dins de la festa de l'Estendard, que commemora la conquesta catalana de Jaume I el 1229. Celebrada ininterrompudament des del segle XIII, la festa de l'Estendard també serveix per retre homenatge a les quatre barres. En aquest sentit, l'Obra Cultural Balear (OCB) organitza el Protocol Estendard, un espectacle musical escrit i dirigit per Francesc Ribera, Titot. Serà demà a les nou del vespre al Teatre Principal de Palma.

A banda, la plataforma 31-D, juntament amb l'OCB, han organitzat tot d'actes durant el desembre i el gener a diversos municipis de Mallorca, on s'hi pengen senyeres, s'hi llegeix el manifest, escrit enguany per Biel Florit, i es canta l'himne mallorquí, la Balanguera.