lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de desembre, 2009

La premsa internacional s'aboca per seguir si Catalunya es declara antitaurina

La premsa internacional s'ha abocat per seguir demà el debat de la iniciativa legislativa popular (ILP) al Parlament que proposa prohibir a Catalunya les corrides de toros, però en canvi mantenir els correbous típics de les Terres de l'Ebre. Hores d'ara hi ha 130 periodistes acreditats, quasi el doble del que és habitual al plens. La forta presència de mitjans ha obligat a ampliar els llocs per treballar a la sala de premsa del legislatiu català.

Entre els mitjans que s'han acreditat per seguir la sessió hi ha el diari anglès The Times, les agències Associated Press, Reuters i France Presse, i la televisió francesa FranceTV, que té dues cadenes. A banda d'aquests periodistes, que podran seguir el debat des del legislatiu, s'han interessat per la qüestió des d'Al Jazzera fins a la RAI italiana passant pel rotatiu alemany Süddeutsche Zeitung. Mai un debat al legislatiu català havia despertat tanta expectació internacional. La ILP tirarà endavant si queden derrotades les esmenes a la totalitat que han presentat el PSC, el PP i Ciutadans. Socialistes i CiU han decretat llibertat de vot, mentre que ERC i ICV han anunciat que s'oposaran a les esmenes.

Després del polèmic episodi de les fotografies a SMS de diputats, els serveis del Parlament han preparat una manera de votar que garantirà totalment l'anonimat del vot, que serà secret a petició del PSC. Segons fonts del legislatiu, ni tan sols els companys d'escó podran saber el que vota un diputat.