lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de desembre, 2009

Laporta diu que les consultes són un acte de "dignitat nacional" que ha de servir per aconseguir un Estat propi

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha donat aquest dijous suport a les consultes del 13-D des de Tàrrega i ha dit que són un acte de "dignitat nacional" que ha de servir perquè Catalunya aconsegueixi un Estat propi.

Convidat per la Plataforma Tàrrega Decideix, Joan Laporta ha afegit que malgrat rebre crítiques sobre el seu posicionament polític en un club com el Barça, mai ha estat "indiferent" al que succeeix en la societat catalana. Ha reiterat que ja ha dit en moltes ocasions que ell creu que Catalunya és una nació i que la millor forma "d'administrar els nostres recursos és obtenint un Estat propi". En aquest sentit, ha afegit que creu que la relació estructural que relaciona Catalunya amb Espanya "no soluciona els nostres problemes econòmics, identitaris i lingüístics".

Per Laporta, actualment s'ha arribat a un "extrem" on es limiten els drets dels catalans i ha posat com a exemple la situació de "paràlisi total" que viu l'Estatut al Tribunal Constitucional. Un Estatut que va ser modificat al Congrés dels Diputats i posteriorment "sancionat" pel rei, ha afegit.