lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de desembre, 2009

Sèrbia diu que el dret d'autodeterminació dels pobles "no justifica l'escissió d'un Estat legítim"

"El dret a l'autodeterminació dels pobles no serveix de fonament jurídic per justificar l'escissió d'un Estat legítim." Aquesta idea és un dels arguments presentats per Sèrbia davant la Tribunal Internacional de Justícia, a l'Haia, per rebatre la independència de Kosovo.

La frase és de Marcelo Kohen, de la Universitat de Ginebra, un dels tres acadèmics que aquest dimarts han defensat la posició de Sèrbia en la primera sessió dels debats de l'organisme internacional, organitzats a petició del govern de Belgrad.

Segons Kohen, la independència de Kosovo és il·legal d'acord amb el dret internacional. Pel professor universitari, aquesta idea queda confirmada pel fet que la comunitat internacional "no ha acceptat, fora del context del colonialisme, la creació de cap Estat nou".

La independència de Kosovo, declarada pel seu Parlament el febrer de 2008, ha estat reconeguda per 62 països de l'ONU, entre els quals hi ha els Estat Units i la majoria dels de la Unió Europea. N'hi ha 35 que no, entre els quals destaquen Espanya, Rússia i el Brasil.