lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de gener, 2010

Castells insta Catalunya i Espanya a refer el seu encaix

Antoni Castells PSC 070109 RAC1

El conseller d'Economia de la Generalitat , Antoni Castells, ha dit en declaracions a RAC 1 que és lògic i "evident" que el president del govern català, José Montilla, demani unitat a la societat catalana davant la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, i creu que ho fa amb "una gran prudència i determinació".

El conseller ha afirmat que és necessària la unitat perquè la societat catalana "ha d'estar al costat de les forces polítiques".

En el cas que la sentència fos adversa, Castells insta el conjunt de Catalunya a plantejar-se la manera de definir-nos davant d'Espanya. I és més, s'ha mostrat convençut que en els darrers anys "s'ha evidenciat que hi ha una distància entre Catalunya i Espanya, que hi ha unes diferències molt grans".

Davant aquesta fissura, i independentment de quina sigui la sentència, Castells creu que les dues parts, Catalunya i Espanya, s'han "d'asseure seriosament" per veure "què s'ha de fer per si volem seguir complint el pacte constitucional". "Passi el que passi, hem de demanar temps mort", ha dit, fent la similitud en el que estableix el reglament de joc del bàsquet. "Estem en un moment complex, complicat, d'una dificultat especial".

"El debat estatutari ha posat de manifest que hi ha temes pendents", ha dit Castells, que ha qüestionat si tot el que es va plantejar durant la Transició s'ha acabat complint.