lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de gener, 2010

Greenpeace dóna per fet que Ascó serà candidata a allotjar el cementiri nuclear dels residus radioactius de l'Estat

Greenpeace ha donat per fet aquest dimarts que el ministeri d'Indústria i l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC) tenen pactat que Ascó i Yebra (Guadalajara) siguin les dues poblacions candidates a acollir el cementiri nuclear, que ha de rebre els residus radioactius de tot l'Estat espanyol.

Greenpeace, Ecologistes en Acció i Tanquem les Nuclears han acusat el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, de "temptar" els alcaldes "amb diners públics" de l'empresa pública Enresa perquè ofereixin els seus municipis per acollir aquesta instal·lació. En aquest sentit, les tres entitats han recordat que el Parlament va aprovar el 2008 una resolució per rebutjar la ubicació d'un cementiri nuclear a Catalunya.

Aquesta resolució va ser aprovada amb el suport de CiU, el partit de l'alcalde d'Ascó, i per aquest motiu els ecologistes han demanat a la federació nacionalista que sigui coherent amb ella mateixa i que forci l'alcalde a no presentar la candidatura. De totes maneres, el responsable de la campanya nuclear de Greenpeace, Carlos Bravo, ha insinuat que és probable que per a l'alcalde pesin més els pactes amb l'AMAC i les promeses econòmiques que li hagi pogut fer el ministre d'Indústria, a qui ha qualificat d'"immoral".