lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de febrer, 2010

El silenci de l'Estat esvaeix la por dels ajuntaments catalans

La pionera consulta d’Arenys de Munt del 13 de setembre queda lluny si es fixa l’atenció en la implicació dels alcaldes i ajuntaments. La por i la prudència que va generar la intervenció de l’Estat prohibint que l’Ajuntament d’Arenys cedís locals municipals als organitzadors de la consulta i la polèmica manifestació de la Falange semblen ja oblidats.

Si en el cas d’Arenys tot van ser bastons a les rodes, en la segona cita unitària de les consultes d'aquest 28-F després del 13 de desembre, la tranquil·litat i la serenor semblen ser la tònica dominant. De fet, en el 13-D, l’Estat ja es va fer enrere a l’hora de prohibir als ajuntaments el suport a les consultes, i fins i tot la Falange va decidir desconvocar les manifestacions que havia previst en diverses localitats, com Sant Cugat del Vallès. Això ha fet que la majoria d’alcaldes i ajuntaments no hagin tingut aquest cop cap tipus de problema per cedir locals municipals i les urnes per a les votacions.

Fins i tot, en aquest 28-F, quinze alcaldes de la plataforma Decidim.cat, que integra 1.300 càrrecs electes municipals, han fet un pas més i han enviat una carta als veïns en què informen sobre la celebració de la consulta independentista i el lloc on poder exercir el dret a vot.

Avui: El silenci de l'Estat esvaeix la por dels ajuntaments