lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de febrer, 2010

Els sindicats convoquen vaga als centres educatius públics el 17 de març

eMaragall PSC 250210 RAC1

Els sindicats de l'ensenyament públic han convocat una vaga als centres d'educació primària, secundària i batxillerat per al pròxim 17 de març. El departament d'Educació ha respost que la convocatòria no té "base material" i respon a la proximitat d'eleccions sindicals.

Els convocants, USTEC-STES, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT han pres la decisió després que les negociacions amb el departament d'Educació han quedat aturades en la reunió celebrada d'aquest dimecres al matí. Segons la secretària general d'USTEC, Rosa Cañadell, el departament s'ha negat a continuar negociant davant l'amenaça de vaga que van fer els sindicats aquest mateix dilluns. Els sindicats no estan d'acord amb alguns aspectes de la llei d'Educació, com ara el calendari escolar. També asseguren que Catalunya té dèficit d'edificis escolars i de professorat. Els sindicats concretaran aquest dijous la seva decisió d'anar a la vaga. Rosa Cañadell ha explicat que els representants del Departament han marxat de la reunió i s'han negat a continuar negociant. Segons Cañadell, aquesta vaga arriba després que no s'hagi rebut cap "resposta positiva" de la conselleria a les seves demandes.

En el mateix sentit, la secretària d'Ensenyament d'UGT, Roser Font, ha explicat que la reunió d'aquest dimecres no ha aportat "res de nou", i que la vaga està convocada fins el dia que la conselleria "reconsideri el seu posicionament".