lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de febrer, 2010

No enviarien els tancs !!!

Un 89% dels espanyols estaria en contra d'una intervenció militar a Catalunya si s'aprovés la independència El resultats de la segona part de l'enquesta presentada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) revelen que un 88,8% dels espanyols no serien partidaris d'una intervenció militar a Catalunya en el cas que s'aprovés la independència en un referèndum oficial. Tanmateix, malgrat que només un 8,8% dels enquestats veuria de bon ull l'acció de l'exèrcit, un 60% considera que es produirien incidents violents si s'anunciés la separació d'Espanya. Tot i així, un 88,9% creu que els actes de violència no tindrien cap justificació.

A Espanya, a la pregunta de "si Catalunya celebrés el referèndum i votés a favor de la independència, què creu vostè que hauria de fer el govern espanyol?", únicament un 25% consideraria oportú anul·lar l'autonomia, mentre que el 68,6% hi estaria en contra. Un 69,1% tampoc estaria d'acord a imposar sancions econòmiques contra Catalunya. El sondeig destaca una altra dada significativa: un 80,2% dels espanyols opina que els pobles del món tenen dret a decidir lliurement i democràticament el seu futur. No obstant, només un 25% aprovaria oficialitzar l'ús del català com a llengua oficial i de treball a la Unió Europea.

Un 60% dels enquestats consideren que els catalans han contribuït molt al progrés d'Espanya, i un 48% creuen que una Catalunya independent mantindria bones relacions amb l'Estat espanyol.

directe.cat: Els espanyols troben bé l'autodeterminació dels pobles, però la rebutgen per a Catalunya