lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de febrer, 2010

Tarragona engega el procés per fer una consulta sobre la independència

Les consultes sobre la independència es realitzaran a les quatres capitals de demarcació. La ciutat de Tarragona no n’ha volgut quedar al marge i una setmana després que la plataforma Reus Decideix es presentés públicament, aquest dijous es constituirà la comissió organitzadora que vol promoure la consulta a la capital del Tarragonès.

La reunió constitutiva tindrà lloc als serveis territorials del departament de Cultura. El referèndum es realitzarà previsiblement en la quarta onada de consultes, el 20 de juny, juntament amb bona part de les grans ciutats metropolitanes. Els promotors condicionen la celebració de la consulta a la no intromissió dels partits en ser una “iniciativa ciutadana i popular que no obeeix a sigles partidistes”. Els organitzadors volen assegurar-se una bona afluència a les urnes perquè “la consulta de Tarragona no signifiqui una davallada en la participació percentual global d’arreu del país”. La plataforma calcula que necessita entre cinc-cents i un miler de voluntaris per tirar endavant el procés.

L’Ajuntament va rebutjar la moció de suport a les consultes el 28 de setembre amb els vots en contra del PSC i el PP, i els vots favorables dels vuit regidors de CiU i els ERC. Al Tarragonès només Constantí ja ha celebrat consulta, i el 28 de febrer es farà en tres pobles més.